Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek z ricottą i pomidorkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 1 szklanka
ser ricotta 2 opakowania
pomidorki koktajlowe 300 g
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek z ricottą i pomidorkami

Pomidorki i groszek myjemy. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem ½ łyżeczki cukru przez około 6-8 minut. Przelewamy zimna wodą.
Pomidorki rozkrawamy na pól. Pomidorki i groszek łączymy z pokruszonym serkiem ricotta. Skrapiamy oliwa z oliwek i oprószamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 07.08.2016 23:33
dziękuję za miłe komentarze :)
staropolanka5 14.07.2016 23:21
ładnie wygląda, trezba się skusić
benka 11.07.2016 14:18
Smacznie i kolorowo.
Maridka19 11.07.2016 08:24
Ciekawa propozycja i na pewno bardzo smaczna :)
gosia1988 10.07.2016 22:44
Smacznie wygląda
norweska20 10.07.2016 22:28
smakowita propozycja- jeszcze takiego zestawienia nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak