Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z ciecierzycą w sosie vinegrette

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata zielona
ciecierzyca 1 łyżka
pomidory suszone w zalewie 3 szt.
olej lniany 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
musztarda dijon 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz
sok z cytryny

Porada

Do sosu najlepiej dawać olej lniany Budwigowy. Należy go trzymać w lodówce. Jest cennym źródłem kwasów omega3.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z ciecierzycą w sosie vinegrette

Sałatę umyć, wysuszyć i porwać na kawałki.
Pomidory pokroić w kawałki.
Dodać ciecierzycę.

Składniki sosu wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać sałatę.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 07.07.2016 16:28
Lubię takie sałatki :)
Urszula Świeca 06.07.2016 22:23
Musi być smaczna.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak