Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z grilla

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
olej rzepakowy 7-8 łyżek
czosnek 2 ząbki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
chili szczypta
tymianek kilka gałązek

Porada

użyłam suszonych płatków chili

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z grilla

Pieczarki oczyszczamy, odcinamy końcówki trzonków.
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chili, zioła oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy marynatę i odstawiamy na około 10 minut.
Po tym czasie pieczarki smarujemy dość obficie marynatą od strony trzonków i układamy na grillu lub patelni grillowej trzonkami do dołu.
Grillujemy przez około 3 minuty, a następnie smarujemy kapelusze z wierzchu marynatą, odwracamy i grillujemy przez kolejne 2-3 minuty.
Podajemy przybrane świeżym tymiankiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.06.2016 13:24
Uwielbiam, często dodatkowo je faszeruję np. mięsem lub mozzarellą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak