kluski z pasztetiwą

kluski z pasztetiwą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    0.5 kg
  • mąka

    0.125 kg
  • cebula biała

    1 szt.
  • gałka muszkatołowa mielona

    szczypta
  • pierz czrny mielony

    szczypta
  • jajjko surowe

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki wymieszać razem mąką i jajkiem.pasztetową przesmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą z dodatkiem gałki i pieprzu.przygotowany i przestudzony farsz zawinąć w kluskę ziemniaczaną.wrzucić przygotowane kluski do osolonego wrzątku i gotować aż do wypłynięcia.można podawać również przesmażone na odrobinie słoniny

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat