Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki – paszteciki
Kroki postępowania
Ciasto wyrobić tak jak na pierogi i do powstałej kruszonki wlać 5-6 łyżek wody, zagnieść ciasto i przenieść w chłodne miejsce.
mąka | 35 dag |
masło | 12 dag |
Gorczyca biała cała Prymat | 1/2 łyżeczki/ mielonej |
jajko | 1 szt |
mięso mielone wieprzowe | 25 dag |
ziemniaki | 2 szt. |
natka pietruszki | 2 łyżki/posiekana |
bulion warzywny | 60 ml |
cebula biała | 1 szt. |
chrzan tarty | 1 łyżeczka |
musztarda | 1/4 łyżeczki |
sól i pieprz | do smaku |
jajko | do smarowania pierogów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: