Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
olej
do smażenia -
ziemniaki typu A (sałatkowe)
200 gramów -
cebula biała
1 sztuka -
jajko
3 sztuki -
natka pietruszki
1 pęczek -
pieczarki
150 gramów -
papryka czerwona
50 gramów -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka -
cebula czerwona
1 sztuka -
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
2 małe łyż. -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Hiszpańska tortilla
Nie da się ukryć, że przepis na hiszpańską tortillę wymaga od nas odrobiny pracy. Jednak bez wątpienia będzie warto. Gdy ta kolacja pojawi się na stole, będą się nią zajadać dorośli i dzieci - gwarantuję Wam!
Pokrój ziemniaki w plasterki, a cebulę w kostkę. Ziemniaki z cebulą smaż na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni, na małym ogniu przez ok. 25 minut.
W dużej misce roztrzep jajka, dodaj warzywa, przyprawy oraz usmażone ziemniaki z cebulką i dobrze wymieszaj.
Gotową masę wylej na wysoką patelnie i smaż na małym ogniu przez ok. 15-18 minut.
Gotową tortillę wykładaj na talerz i podawaj z sałatą.
Hiszpańska tortilla to danie, które podbiło cały świat. Nic w tym dziwnego, gdy mamy do czynienia z absolutnie wyjątkowym w smaku daniem, w którym wszystkie składniki idealnie się ze sobą łączą. Jeśli jednak szukacie innych pomysłów na tortillę, to sprawdźcie te PRZEPISY.
Komentarze (1)