Zupa jarzynowa Eli

Zupa jarzynowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korpus z kurczaka

    1 sztuka
  • fasolka szaragowa

    50 dkg
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler mały

    1/2 sztuki
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietuszki

    1/2 pęczka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • śmietana kremowa 30%

    125 ml
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • brukselka

    30 mrożona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Korpus z kurczaka zalać 3 litrami wody,dodać kucharka do smaku i pogotować 30 minut.W mniędzy czasie obrać,umyć,pokroić w kostkę warzywa i ziemniaki.Fasolę umyć,odciąć końcówki i pokroić.Umytą i osuszoną natkę i koperek posiekać.Wyjąć korpus,ostudzić,obrać z mięska.Mięsko podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy.Dodać do wywaru warzywa,ziemniaki,fasolę,mrożoną brukselkę i gotować do miękkości.Do śmietany dodać mąkę,odrobinę soli,dokładnie wymieszać i wlać do zupy.Zagotować i zupę doprawić maggi do smaku.Zupę rozlać do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat