Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cappucino
Mąkę,proszek do pieczenia i cukier puder przełóż na stolnice. Dodaj margarynę i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i cukier wanilinowy, zagnieć ciasto.
Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ser zmiksuj z olejem,stopniowo dodawaj 4 żółtka,1 jajko,1 szklankę cukru,budyń i mleko. Tak przygotowaną masę serową wyłóż na wcześniej przygotowany spód.
Orzechy zmiel, wyłóż na masę serową,a następnie posyp cappucino.
5 białek ubij na sztywną pianę,powoli dodawaj 5 łyżek cukru. Pianę połącz z łyżką mąki pszennej oraz bułką tartą.Pianę wyłóż na masę serową.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C. przez ok. 50-55 minut. Odstaw by przestygło.
1 szklankę mleka zagotuj z pozostałym cukrem. Pozostałe mleko połącz z 4 żółtkami,mąką ziemniaczaną i 1 łyżką mąki pszennej. Wlej do gotującego się mleka. Zrób budyń.
Budyń ostudź, następnie zmiksuj z miękkim masłem i wyłóż na ostudzony sernik.
Ciasto można posypać czekoladą.