Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z rukolą i serem grana padano

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

drożdże 25 g
woda ciepła 1,5 szklanki
cukier 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
mąka pszenna typ 750 600 g
sól 1 łyżeczka płaska
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

dodatki

ser mozarella 200 g
rukola 5 garsci
kukurydza w puszce 8 łyżek
pepperoni 10 plastrów
cebula 2 szt
ser grana padano 25 g

sos

sos pomidorowy 6 łyżek
bazylia 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z rukolą i serem grana padano

Drożdże i cukier rozpuścić, dodać mąkę, sól, zioła, oliwę, wodę i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.

Sos pomidorowy do pizzy mieszamy z bazylią suszoną.

Po tym czasie ciasto zagnieść, rozwałkować i wyłożyć na dużą blachę. Posmarować przygotowanym sosem.

Na ciasto wykładamy najpierw ser mozzarella starty na grubych oczkach, a potem składniki: salami, kiełbasa żywiecka, pokrojoną cebulę, kukurydzę.

Pieczemy ok 20-25 min w temp. 230 st.

Na upieczoną pizzę kładziemy rukolę i pokrojony ser grana padano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 18.05.2016 22:02
smaczna pizza
Benita 18.05.2016 16:01
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak