kurki w zalewie octowej

kurki w zalewie octowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • woda

    4 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    5 łyz
  • sól

    1 łyż
  • pieprz

  • goździki

    5
  • ziele angielskie

    5
  • liść laurowy

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy zalewę gotujemy wszyskie składniki. Marchewkę i cebule kroimy w prązki. Cebule przelewamy wrzątkiem na sitku. Kurki oczyszczone wrzucamy do osolenej wody i dodajemy marchew i cebulę i gotujemy 7 min. Gorące wkładmay do słoików i pasteryzujemy 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat