ciastka kruche tzw. babcine

ciastka kruche tzw. babcine

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dkg
  • masło

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, masło i cukier ze szczyptą soli wsypać do miski, dodać łyżkę kwaśnej śmietany, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć na deseczkę i wałkować cieniutko. Posmarować całe ciasto białkiem i posypać grubym cukrem, zmieszanym z tłuczonymi migdałami. Z ciasta wykrawać za pomocą szklanki ciastka i układać je na posypane mąką blaszki. Piec na ciemnozłoty kolor. (zdjęcie jest tylko ilustracją)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Megi

23.02.2015 07:40
bardzo fajny przepis

Barbara55

29.11.2011 15:34
bardzo smaczne

Anna141

16.07.2011 11:35
smaczne :)

rakow2

05.04.2011 15:25
jak babcine to muszą być dobre

Krzysztof42

09.09.2010 15:24
byle słodko było

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat