Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek z cynamonem i powidłami
Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników.
jajko | 2 |
cukier | 2 szklanki |
margaryna | 250 g |
powidła śliwkowe | 2 łyżki |
mąka | 4 szklanki |
mleko | 2 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
cynamon | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
masło lub margaryna | 1/4 kostki |
kakao | 3 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
mleko | 3 łyżki |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: