kurczak w winie na jarzynce

kurczak w winie na jarzynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • pól białej cebuli

  • pól czerwonej i zółtej papryki

  • pomidor

    20 dag
  • cukinia

    1 mała
  • olej

    2 łyzki
  • czosnek

    3 zabki
  • rozmaryn

    2 gałazki
  • tymianek

    2 gałazki
  • oliwa

    3 łyzki
  • liść laurowy

    3 szt
  • sól, pieprz

  • białe wino

    100 ml
  • buljon drobiowy

    1\\3 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroimy na czastki a czosnek na cienkie plasterki Reszte warzyw kroimy na małe kawałki.Filet zrumieniamy na oleju i smazymy po 7 minut z kazdej strony.Zioła płuczemy troche odkładamy a reszte siekamy.Warzywa listki laurowe i posiekane zioła smazymy około 10 minut na oliwie.Podlewamy winem i bulionem,dus jeszcze 5 minut.doprawiamy.Filety zdejmujemy z patelni. Przyprawiamy. Ponacinaj w naciecia powkładaj odłozone zioła.Podajemy z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat