Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto alla Calabrese

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
papryczka chili 1 szt
oliwa 70 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
ser Pecorino Romano 100 g
oregano świeże 2 pęczki
ser ricotta 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto alla Calabrese

Papryki czerwone oraz chilli pozbawiamy nasion i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do rozdrabniacza papryki, starty ser, ser ricotta, oliwę z oliwek i świeżą bazylię. Miksujemy wszystko na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.02.2016 22:54
SUPER !!!!!!! przepis !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak