Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

tuńczyk 2 steki
sól i pieprz

Lista składników

brokuł 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
pieczarki 3 duże
cukinia 1/2 szt
Grill przyprawa klasyczna Prymat

sos

ocet jabłkowy 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
sól i pieprz
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw

Brokuła ugotować na półtwardo. Cukinię i pieczarki pokroić w plastry, paprykę w kawałki. Warzywa wymieszać, posypać przyprawą do grilla i wrzucić na rozgrzaną patelnię grillową. Kiedy warzywa będą podsmażone dodać brokuła i wymieszać.
Steki z tuńczyka osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać solą i pieprzem. Włożyć je na rozgrzaną patelnię skropioną olejem i smażyć po 3 minuty na stronę. Jeśli są cienkie, to krócej.
Warzywa wyłożyć na talerz, polać sosem, na warzywach ułożyć tuńczyka i skropić resztą sosu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 11.02.2016 14:24
Cudownie wygląda
foczka-ks 08.02.2016 12:42
ładnie podane , i smakowite
Monika-twin 07.02.2016 21:45
Smacznie i zdrowo.
Ola1984 07.02.2016 17:15
Pięknie podana rybka :) Piszę się na taki obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak