Przepis dnia IV, odc. 24: Gulasz rybny z pomidorami i oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    500 g
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej rzepakowy

  • oliwki czarne

    10 szt.
  • oliwki zielone

    10 szt.
  • kapary

    kilka szt.
  • cukier

    1 szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • pomidory pelati

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cukinia

    1 szt.
  • rosół warzywny

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 24: Gulasz rybny z pomidorami i oliwkami foto
W garnku na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Doprawiamy chili.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 24: Gulasz rybny z pomidorami i oliwkami foto
Dodajemy czosnek i cukinię pokrojoną w kostkę. Całość przyprawiamy liśćmi laurowymi, kostką rosołową i cukrem.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 24: Gulasz rybny z pomidorami i oliwkami foto
Następnie dodajemy pomidory pelati i solimy. Dorzucamy zielone i czarne oliwki.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 24: Gulasz rybny z pomidorami i oliwkami foto
Pokrojone w grubą kostkę filety z dorsza obtaczamy w przyprawie do ryb. Dodajemy do gulaszu. Na samym końcu dorzucamy garść kaparów i gotujemy 5 minut.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 24: Gulasz rybny z pomidorami i oliwkami foto
Po ugotowaniu danie podajemy. Smacznego!
Doradca Smaku
Jeśli do gulaszu używacie ryby ze skórą to czas gotowania powinien zostać wydłużony przynajmniej do 8 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 14.07.2015 14:51
Myślę że by mi posmakowało bo są moje ulubione przyprawy, chociaż gulaszu rybnego jeszcze nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat