Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wachlarzyk francuski z kremem czekoladowo-orzechowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
krem czekoladowo-orzechowy
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Wachlarzyk francuski z kremem czekoladowo-orzechowym

Wykrajamy z ciasta dwa koła. Pierwsze z nich smarujemy kremem czekoladowo-orzechowym. Na posmarowane ciasto kremem nakładamy drugi krążek. Nacinamy nasze ciasto zostawiając nieruszony środek. Sklejamy "końcówki" ;) Wywijamy naprzemian raz w prawo raz w lewo poszczególne części ciasta:) Tak przygotowane ciasto delikatnie przymocowujemy do papieru. Gotowe ciasto smarujemy pędzelkiem roztrzepane jajko. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni z termoobiegiem na około 14 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.02.2016 09:56
bardzo ładnie wygląda
pestka 07.02.2016 09:40
wygląda pięknie i pysznie
halina17 06.02.2016 19:56
Wygląda smacznie.
Beatris 06.02.2016 19:48
Wygląda przepysznie:)
adelajda 06.02.2016 19:47
Szybkie słodkie do kawki :)
iziona 06.02.2016 19:21
Robiłam z ciasta drożdżowego, pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak