Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    150 gramów
  • cukier puder

    70 gramów
  • mąka pszenna

    50 gramów
  • jajko

    3 sztuki
  • masło

    100 gramów
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 łyżeczka

Do dekoracji:

  • owoce

  • lody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem pudrem. Czekoladę połączyć z masłem, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypać mąkę, delikatnie wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz z przyprawą do piernika. Małe foremki wysmarować masłem, wypełnić je przygotowaną masą i piec 7 minut w temperaturze 200ºC.

Suflet czekoladowy podawać z ulubionymi owocami i lodami waniliowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 10.06.2013 13:44
coś pysznego mniam
marta19 24.05.2013 21:30
uwielbiam taki deser
ewelina/bunia 18.05.2013 14:44
genialne danie...
MagdaXXX 18.05.2013 10:14
wygląda super
olciaa 13.05.2013 18:14
żurawinki pysznie i do tego zdrowo
Natalia1401 12.05.2013 10:58
Pysznie wygląda :)
bietka 02.05.2013 20:06
taki deserek mogłabym jeść dzień i noc :)
arbuzowo 02.05.2013 17:25
ciekawa zmiana smaków
katarzynagotuje 02.05.2013 12:49
Wygląda pysznie;)
mufinka79 02.05.2013 12:13
Deser wygląda wspaniale :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat