Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

5.0
(23)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 gramów
cukier puder 70 gramów
mąka pszenna 50 gramów
jajko 3 sztuki
masło 100 gramów
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Do dekoracji:

owoce
lody

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Jajka ubić z cukrem pudrem. Czekoladę połączyć z masłem, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypać mąkę, delikatnie wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz z przyprawą do piernika. Małe foremki wysmarować masłem, wypełnić je przygotowaną masą i piec 7 minut w temperaturze 200ºC.

Suflet czekoladowy podawać z ulubionymi owocami i lodami waniliowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 10.06.2013 13:44
coś pysznego mniam
marta19 24.05.2013 21:30
uwielbiam taki deser
ewelina/bunia 18.05.2013 14:44
genialne danie...
MagdaXXX 18.05.2013 10:14
wygląda super
olciaa 13.05.2013 18:14
żurawinki pysznie i do tego zdrowo
Natalia1401 12.05.2013 10:58
Pysznie wygląda :)
bietka 02.05.2013 20:06
taki deserek mogłabym jeść dzień i noc :)
arbuzowo 02.05.2013 17:25
ciekawa zmiana smaków
katarzynagotuje 02.05.2013 12:49
Wygląda pysznie;)
mufinka79 02.05.2013 12:13
Deser wygląda wspaniale :)
Renata9 02.05.2013 11:58
smakowity deserek
reniatka 02.05.2013 11:37
fajny deserek
paulina2157 02.05.2013 10:53
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak