Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomarańczowy

    150 ml
  • likier pomarańczowy

    4 łyżki
  • śmietana

    300 ml
  • cukier

    50 g
  • pomarańcza

    1 szt
  • cynamon

    1 laska
  • żelatyna

    3 płatki
  • mięta

    2 gałązki
  • żurawina

  • wanilia laski

    1 laska
  • jabłka

    150 słodkie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem pudrem. Czekoladę połączyć z masłem, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypać mąkę, delikatnie wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz ze szczyptą Przyprawy do piernika Prymat. Małe foremki wysmarować masłem, wypełnić je przygotowaną masą i piec 7 minut w temperaturze 200ºC.
Suflet czekoladowy podawać z ulubionymi owocami i lodami waniliowymi lub Party Dip Cynamonowym Prymat przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 10.06.2013 13:44
coś pysznego mniam
marta19 24.05.2013 21:30
uwielbiam taki deser
ewelina/bunia 18.05.2013 14:44
genialne danie...
MagdaXXX 18.05.2013 10:14
wygląda super
olciaa 13.05.2013 18:14
żurawinki pysznie i do tego zdrowo
Natalia1401 12.05.2013 10:58
Pysznie wygląda :)
bietka 02.05.2013 20:06
taki deserek mogłabym jeść dzień i noc :)
arbuzowo 02.05.2013 17:25
ciekawa zmiana smaków
katarzynagotuje 02.05.2013 12:49
Wygląda pysznie;)
mufinka79 02.05.2013 12:13
Deser wygląda wspaniale :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat