Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomarańczowy

    150 ml
  • likier pomarańczowy

    4 łyżki
  • śmietana

    300 ml
  • cukier

    50 g
  • pomarańcza

    1 szt
  • cynamon

    1 laska
  • żelatyna

    3 płatki
  • mięta

    2 gałązki
  • żurawina

  • wanilia laski

    1 laska
  • jabłka

    150 słodkie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem pudrem. Czekoladę połączyć z masłem, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypać mąkę, delikatnie wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz ze szczyptą Przyprawy do piernika Prymat. Małe foremki wysmarować masłem, wypełnić je przygotowaną masą i piec 7 minut w temperaturze 200ºC.
Suflet czekoladowy podawać z ulubionymi owocami i lodami waniliowymi lub Party Dip Cynamonowym Prymat przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

10.06.2013 13:44
coś pysznego mniam

marta19

24.05.2013 21:30
uwielbiam taki deser

ewelina/bunia

18.05.2013 14:44
genialne danie...

MagdaXXX

18.05.2013 10:14
wygląda super

olciaa

13.05.2013 18:14
żurawinki pysznie i do tego zdrowo

Natalia1401

12.05.2013 10:58
Pysznie wygląda :)

bietka

02.05.2013 20:06
taki deserek mogłabym jeść dzień i noc :)

arbuzowo

02.05.2013 17:25
ciekawa zmiana smaków

katarzynagotuje

02.05.2013 12:49
Wygląda pysznie;)

mufinka79

02.05.2013 12:13
Deser wygląda wspaniale :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat