Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Natka pietruszki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 150 mililitrów
mąka 100 gramów
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Dodatkowo:

natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Natka pietruszki w cieście

Do miski dodać wszystkie składniki na ciasto (wino, mąkę, jajko). Wymieszać wszystko na jednolitą konsystencje (ciasto ma być rzadsze od ciasta na naleśniki).

Rozgrzać tłuszcz na patelni. Pietruszkę umyć, osuszyć, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po wyjęciu odsączyć na ręczniku papierowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak