Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    8 różyczek
  • kalafior

    8 różyczek
  • marchewka

    3 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    200 ml
  • mąka

    100 g
  • olej rzepakowy

  • bazylia świeża

    1 doniczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Party Dip Czosnkowy Prymat

  • majonez

    5 łyżek
  • jogurt naturalny

    5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
Przygotuj składniki.
Krok 2 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
Przygotować ciasto: roztrzepać jajo, przesiać mąkę, dodać wodę i szczyptę soli. Zmiksować, dodając szczyptę ziół prowansalskich i listki świeżej bazylii.
Krok 3 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
Brokuła i kalafior ugotować al dente, kawałki marchewek na półtwardo.
Krok 4 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
Zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
Krok 5 - Na ciepło: Warzywa w cieście ziołowym naleśnikowym foto
Warzywa podawać z Party dipem czosnkowym Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 21.03.2018 15:50
Ale to danie prześlicznie wygląda. :)
Małgorzata92 10.08.2015 12:26
Super smaczek :)
ben-ka 27.06.2015 17:11
mnie na pewno by smakowały.
ilka01 27.06.2015 08:34
pychota :)
dom-agi 26.06.2015 15:05
Świetny pomysł!
Kuchnia Marty 26.06.2015 15:03
Chrupiące warzywa w ziołowym cieście, idealna i lekka przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat