Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 500 gram
ziemniaki 500 gram
por (biała część) 1 sztuka
cebula 2 sztuki
wywar warzywny 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Selera, ziemniaki i cebule obrać, pokroić w kostkę. Pora umyć dokłądnie i pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić wszystkie pokrojone warzywa. Smażyć około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Zalać wywarem warzywnym dodać listek laurowy, sól, pieprz i gotować około 20 minut.Śmietane zachartować odrobnią gorącej zupy i wlać do garnka. Zmiksować na gładki krem. Na sam u dodać drobno pokrojoną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak