Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz w kruchym cieście, pieczoną marchewką i sosem curry
Teraz możemy zająć się ciastem. Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy miękkie masło, wbijamy jajko i posypujemy szczyptą soli. Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto, dodając wody jeżeli będzie zbyt suche. Odstawiamy na 10 minut i po tym czasie dzielimy je na 4 części, i rozwałkowujemy na cienkie placki. Po środku układamy rybę, a następnie przykładamy drugim ciastem, formujemy kształt rybopodobny i wstawiamy do piekarnika wraz z marchewką. Pieczemy w 180°C przez 20-25 minut. Pod sam koniec przygotowujemy sos. Do mleka wsypujemy mąkę i mieszamy razem. Następnie lekko podgrzewamy, zestawiamy z kuchenki i dodajemy przyprawy. Dorsz powinien być już dobry. Wyciągamy go z piekarnika i wykładamy na talerz :) Smacznego!