Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa-jesienna
Kroki postępowania
Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, wlewamy do zupy cały czas mieszając. Zabielamy śmietaną i tuż po ponownym zagotowaniu zdejmujemy z palnika.
seler korzeniowy | 3/4 szt |
pietruszka | 2 szt |
marchewka | 4-5 szt |
ziemniaki | kilka szt |
czosnek | 2 ząbki |
natka pietruszki | 1 duży pęczek |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 4-5 ziaren |
śmietana 30% | 100 ml |
masło 82% | 1 łyżka |
Liść lubczyku suszony Prymat | 2 łyżeczki |
mąka pszenna | 2-3 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: