Czerwona zupka :

Czerwona zupka :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1/2 l
  • olej

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • pomidory

    4 szt. (Lima)
  • serek topiony

    2 łyżki (pikantny)
  • natka pietruszki

    2 łyżki (siekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory świeże i suszone drobno pokroić . Cebulę usiekać w piórka. Paprykę wypestkować i pokroić .Na patelni rozgrzać masło i olej . Wrzucić pomidory, paprykę i cebule i dusić 10 minut. Przełożyć do rondelka i zalać bulionem . Gotować 30 minut. Dodać serek i ogrzewać aż się roztopi. Doprawić solą , oregano , pieprzem i mieloną papryką . Podawać posypaną natką z pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat