Przepis i sposób przygotowania na: Mielone barbecue z warzywami
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzać olej/smalec , w dłoniach formować dość zgrabne kotleciki , obtaczać w bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stro
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 500 g |
pieczarki | 200 g |
papryka czerwona | 1 mała sztuka |
papryka żółta | 1 mała sztuka |
kapusta biała | 3 liście |
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 3 ząbki |
ser żółty | 100 g , tartego |
jajko | 1 sztuka |
kajzerka | 1 sztuka namoczona w mleku |
sos barbecue | 5 łyżek |
Musztarda sarepska Prymat | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | 1 łyżka |
chili | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | |
masło | 1 łyżka |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: