Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
filet z kurczaka
4 szt. -
pieczarki
12 szt. -
papryka czerwona
2 szt. -
potrzebne akcesoria kuchenne
8 szt., patyczki do szaszłyków -
seler sałatkowy
Marynata do mięsa
-
jogurt naturalny
200 ml -
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżka -
Grill przyprawa pikantna Prymat
2 łyżki -
czosnek
1 czosnek
Marynata do warzyw
-
olej rzepakowy
1/2 szklanki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sos
-
Party Dip Serowy
1 opakowanie -
jogurt naturalny
5 łyżek -
majonez
4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 53: Szaszłyki z kurczaka z dipem serowym
Kroki postępowania

Wszystkie składniki marynaty do mięsa dokładnie wymieszać, zamarynować w niej kurczaka i odstawić na godzinę do lodówki.

Na namoczone wodą patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kurczaka, paprykę i pieczarki.



Komentarze (1)