Mój przepis na...: Wiejski gulasz z żołądków drobiowych, odc. 13

odc. 13 Mój przepis na

Mój przepis na...: Wiejski gulasz z żołądków drobiowych, odc. 13

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1 kg
  • rosół z kury Kucharek

    1 l
  • masło

    3 łyżki
  • cebula

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • pieczarki

    10 szt.
  • pomidory pelati

    1 puszka
  • kasza perłowa

    500 g
  • ogórki kwaszone

    6-7 szt.
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • oliwki zielone

    6-8 sztuk
  • chili pieprz cayenne

    szczypta
  • pieprz ziołowy Prymat

    szczypta
  • majeranek Prymat

    szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mój przepis na...: Wiejski gulasz z żołądków drobiowych, odc. 13 foto
Umyte i osuszone żołądki kroimy w paski i gotujemy do miękkości w rosole z kury.
Krok 2 - Mój przepis na...: Wiejski gulasz z żołądków drobiowych, odc. 13 foto
Pieczarki kroimy w plastry, a cebule i paprykę w grubą kostkę. Tak przygotowane składniki smażymy na złoty kolor na rozgrzanym maśle i doprawiamy do smaku solą morską. Po podsmażeniu przekładamy do gotujących się żołądków. Następnie dodajemy kapary, pomidory pelati oraz posiekane zielone oliwki.
Krok 3 - Mój przepis na...: Wiejski gulasz z żołądków drobiowych, odc. 13 foto
Całość doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym, chili pieprzem cayenne oraz roztartym w dłoniach majerankiem. Żołądki gotujemy do miękkości – przez ok. 30 minut.
Krok 4 - Mój przepis na...: Wiejski gulasz z żołądków drobiowych, odc. 13 foto
Ogórki kwaszone obieramy ze skóry kroimy w małe kawałki i przekładamy do miseczki. Ogórki i kaszę podajemy w osobnych miseczkach. Do osobnej miski wlewamy gulasz, który możemy udekorować ulubionymi kiełkami.
Krok 5 - Mój przepis na...: Wiejski gulasz z żołądków drobiowych, odc. 13 foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Doradca Smaku

17.03.2016 09:48
@gosia56, w dodatkach powinna być oczywiście kasza jęczmienna :)

gosia56

16.03.2016 19:51
czemu w składnikach jest kasza perłowa a pózniej jest kasza jaglana jako dodatek?

gosia56

16.03.2016 19:44
Super oglądałam i dziękuję za odpowiedz na moje pytanie to był strzał w dziesiątkę do kaszy jaglanej ulubione udko kurczaka dla męża on je uwielbia;)

KORAL

16.03.2016 18:40
Oglądałam , świetne, a myślałam że z żołądków to tylko a'la flaczki są dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat