Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
podudzia z kurczaka
4 szt. (ugotowane, bez kości) -
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
2 łyżki -
ogórki konserwowe
2 szt. (pokrojone w paseczki) -
przecier pomidorowy
2 łyżki -
Musztarda delikatesowa Prymat
1 łyżka -
papryka czerwona
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
cebula
1 szt. (pokrojone w kostkę) -
czosnek
2 ząbki (roztarte) -
grzyby suszone
300 g (plastry, namoczone) -
pomidory
2 szt. (pokrojone w kostkę) -
bulion
(z gotowania mięsa z warzywami) -
kwaśna śmietana
4 łyżeczki -
Papryka słodka mielona Prymat
(do smaku) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
majeranek
(do smaku) -
olej rzepakowy
(do smażenia)
Grzanki ziołowe
-
bagietka
1 szt. -
masło
2 łyżki -
szczypiorek
1/2 pęczka -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
czosnek
2 ząbki -
Sól ziołowa jodowana Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 46. Aromatyczny forszmak drobiowy
Kroki postępowania

Posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i czosnek wymieszać z masłem. Przyprawić solą ziołową. Następnie ponacinać bagietkę i w miejsca nacięć delikatnie wsunąć przygotowane masło. Bagietkę przypiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez ok. 5 minut.

W dużym rondlu, na oleju podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek.




Proponujemy użyć do przepisu suszonych prawdziwków.![]()
Komentarze (0)