Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni

Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z indyka

    400 g

Marynata

  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    2 łyżki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka

Warzywa

  • papryka czerwona

    1 szt. (pokrojona w paski)
  • papryka żółta

    1 szt. (pokrojona w paski)
  • pieczarki

    6 szt. (obrane,plastry)
  • cebula czerwona

    1 szt (piórka)
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt. (posiekany)
  • czosnek

    3 ząbki (pokrojone)
  • olej rzepakowy

    (do smażenia)
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    (do smaku)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (do smaku)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    (do smaku)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto
Umytą i oczyszczoną pierś z indyka pokroić w paseczki i zalać marynatą przygotowaną poprzez wymieszanie przyprawy kebab-gyros z olejem i musztardą. Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto
Następnie indyka usmażyć na rozgrzanej patelni, przełożyć na talerz.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto
Na tej samej patelni podsmażyć warzywa, dodając przyprawy. Indyka połączyć z warzywami, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z grzankami lub kaszą jaglaną.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto
Danie posypujemy świeżo siekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat