sernik japoński

sernik japoński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    300 g
  • cukier puder

    100 g
  • masło

    200 g
  • żółtko jaja

    1

na masę serową

  • jaja

    9
  • ser ricotta

    450 g
  • biała czekolada

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zagnieść i schłodzić ciasto w lodówce. Wylepić nim dno blaszki. Spód podpiec w 200*C przez kwadrans.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać żółtka i ucierać. Następnie dodać serek. Białka ubić na pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około pół godziny, Następnie zmniejszyć temperaturę do 130*C i piec jeszcze około 30 minut. Wystudzić w piekarniku a następnie schłodzić w lodówce.
cukierenkaklementynki
Sernik można upiec bez spodu. Wtedy polecam upiec go w kąpieli wodnej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kolorowa

05.01.2016 16:45
Bardzo dobrze wygląda

dodi

05.01.2016 08:33
apetycznie wygląda

Ada-Gaba

04.01.2016 22:43
znakomity serniczek

Wiktoria29

04.01.2016 20:44
jeszcze takiego nie widziałam, na serku ricotta na pewno delikatny

Mama niejadka

04.01.2016 20:02
Fajny serniczek

mikrusiak

04.01.2016 19:01
super :) bardzo lubię takie ciasta :)

Mniam

04.01.2016 17:12
Na pewno by mi smakował, bo jest z białą czekoladą.

halina17

04.01.2016 16:42
Smacznie wygląda sernik.

mirosława4

04.01.2016 16:17
zapowiada się smacznie

Stenka

04.01.2016 15:37
apetyczmie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat