Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane kluski do rosołu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka pszenna 80 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lane kluski do rosołu

Jajka wbić do kubeczka, rozbełtać, dodać mąkę i sól.
Wymieszać tak żeby nie było grudek, jeśli jest za gęste można dodać łyżkę wody.
Wlewać do gotującego się rosołu małym strumyczkiem.
Chwilę gotować, żeby wszystkie wypłynęły do góry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.08.2016 18:14
Do wielu zup dobre
gosia56 24.01.2016 19:21
Super dodatek do zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak