Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z dynią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

sałata
kasza kukurydziana 0,5 szklanki
dynia 1/4 szt
ser feta
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Posypka

cukier 0,5 łyżeczki
masło 1 łyżeczka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pestki słonecznika 2 łyżki
sezam czarny 1 łyżka

Sos

ocet winny 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z dynią

Kaszę ugotować w osolonej wodzie na gęsto, wylać na natłuszczony talerz i schłodzić. Dynię obrać, pokroić na plastry, skropić olejem. Dosmaczyć solą i pieprzem i upiec w piekarniku. Składniki posypki prażymy na patelni i studzimy. Na talerzu układamy sałatę oraz pokrojoną w romby i podsmażoną na patelni polentę. Dodajemy upieczoną dynię, posypkę z pestek, pokruszoną fetę i całość polewamy wymieszanym sosem. Jemy na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 26.12.2015 20:41
Super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak