Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z młoda kapustą i kalarepą
Kroki postępowania
Podajemy same , polane stopionym masłem i posypane świeżym koprem z natką pietruszki , okraszone cebulą lub odsmażone na tłuszczu.
mąka pszenna | 300 g |
wrzątek | 1/2 szklanki |
masło 82% | 2 łyżki , roztopionego |
jajko | 1 sztuka |
sól | 1/2 łyżeczki |
kapusta biała | 1/2 główki , młoda |
kalarepka młoda | 2 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
masło 82% | 3 łyżki |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
koperek | 1/2 pęczka |
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat | 1 łyżka |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: