Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku

Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    300 g
  • jajka

    3 szt.
  • ser wędzony

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • majeranek otarty

    1 łyżka
  • kminek mielony

    0,5 łyżeczki
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
Ugotowaną i wystudzoną kaszę połączyć z jajkiem, rozgniecionym czosnkiem oraz majerankiem.
Krok 3 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
Dodać do pozostałych składników kminek mielony.
Krok 4 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
Dodać drobno tarty ser wędzony oraz mąkę. Wszystko wymieszać. Następnie smażyć na oleju okrągłe racuszki, rumieniąc je z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 5 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kolorowa

04.07.2013 18:26
Muszą być pyszne, bardzo lubię kasze gryczaną ;)

Róża1

04.07.2013 16:19
jeszcze nie robiłam z gryczanej, ale już ją kupiłam:-)

Dorota76

04.07.2013 15:43
super pomysł coś innego

gosia561

04.07.2013 15:42
dobre placki

IZABELA29

04.07.2013 14:49
moja ulubiona kasza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat