Kotlety z kapusty

Kotlety z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    1,5 łyżeczki
  • pieprz biały Prymat

    0,5 łyżeczki
  • olej

    6 łyżek
  • cebula suszona

    2 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z kapusty  foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Kotlety z kapusty  foto
Kapustę pokroić na kawałki, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, zmielić w maszynce i odcisnąć.
Krok 3 - Kotlety z kapusty  foto
Dodać jajka, cebulę, przyprawę Kucharek, mąkę i pieprz. Wymieszać na gładką masę. Formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlety z kapusty  foto
Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magula

25.02.2014 12:49
Świetny przepis

Lidka19880

06.02.2014 20:20
super przepis..polecam

andrej

28.01.2014 16:07
Muszą być pyszne.

Anonimowy

05.12.2013 10:05
To jest to, jak każdy Polak kocham polskie potrawy

maciek7

24.11.2013 20:45
przepyszne

Luka Li

11.11.2013 00:18
Ciekawy przepis!

bhb8

07.11.2013 23:51
Jestem zwolenniczką mięsnych dań ale mimo wszystko może kiedyś i takich kotletów spróbuję :)

marta19

05.10.2013 22:04
smaczne ;)

KasiaK90

24.09.2013 09:54
rewelacyjny przepis

MagdaXXX

18.09.2013 19:44
mniam pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat