Kotlety z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    1,5 łyżeczki
  • pieprz biały Prymat

    0,5 łyżeczki
  • olej

    6 łyżek
  • cebula suszona

    2 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z kapusty  foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Kotlety z kapusty  foto
Kapustę pokroić na kawałki, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, zmielić w maszynce i odcisnąć.
Krok 3 - Kotlety z kapusty  foto
Dodać jajka, cebulę, przyprawę Kucharek, mąkę i pieprz. Wymieszać na gładką masę. Formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlety z kapusty  foto
Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 25.02.2014 12:49
Świetny przepis
Lidka19880 06.02.2014 20:20
super przepis..polecam
andrej 28.01.2014 16:07
Muszą być pyszne.
Anonimowy 05.12.2013 10:05
To jest to, jak każdy Polak kocham polskie potrawy
maciek7 24.11.2013 20:45
przepyszne
Luka Li 11.11.2013 00:18
Ciekawy przepis!
bhb8 07.11.2013 23:51
Jestem zwolenniczką mięsnych dań ale mimo wszystko może kiedyś i takich kotletów spróbuję :)
marta19 05.10.2013 22:04
smaczne ;)
KasiaK90 24.09.2013 09:54
rewelacyjny przepis
MagdaXXX 18.09.2013 19:44
mniam pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat