Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybno-grzybowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 sztuka
grzyby suszone 7 sztuk
makaron łazanki 1/4 opakowania
śmietana 18 proc 2 łyżki
por (biała część) 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
ocet winny 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybno-grzybowa

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy 2 litry wody, dodajemy por, opieczoną na palniku cebulę, czosnek, listki laurowe, koper, szczypior. Gotujemy wszystko przez 20 minut. Odcedzamy. Następnie dodajemy łeb z ryby, grzyby. Gotujemy przez 20 minut. Wyjmujemy łeb.
Krok 1 - Zupa rybno-grzybowa foto
2
Rybę filetujemy i kroimy w duże kawałki.
Krok 2 - Zupa rybno-grzybowa foto
3
Wrzucamy rybę w dużych kawałkach, zaprawiamy śmietaną. Gotujemy 3 minuty. Doprawiamy octem winnym i białym pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem łazanki.
Krok 3 - Zupa rybno-grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.12.2015 11:17
świetna zupa
gosia1988 07.12.2015 19:50
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak