Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy do kaszy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręga wołowa 700 g
cebula 3 sztuki
mąka 1-2 łyżki
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
czosnek ząbki 3 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
przecier pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy do kaszy

Mięso kroimy w małe kostki, obsypujemy je mąką i smażymy na patelni, tak żeby lekko się przyrumieniły. Na tej samej patelni smażymy cebulę.
Mięso i cebulę wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, zalewamy wodą, do przykrycia mięsa i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. godzinę ( aż mięso będzie miękkie) dodajemy też resztę przypraw. Gotujemy jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.12.2015 08:45
bardzo smaczne danie
ttrytka 19.11.2015 15:02
pomysłowo i smacznie
Pani Domu 19.11.2015 10:50
pyszne mięsko
w mojej kuchni 18.11.2015 17:52
pyszne danie obiadowe
agnieszka214 18.11.2015 17:15
Smaczny obiad
Kasnaj 18.11.2015 15:20
Super propozycja
Damiano
Damiano 18.11.2015 13:06
Bardzo dobry
Joannasz3190 18.11.2015 13:03
Pyszności :)
Aleksandra/Olcia 18.11.2015 12:52
uwielbiam gulasz z kaszą gryczaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak