Grzybowa z podgrzybków z makaronem

Grzybowa z podgrzybków z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    500 g
  • śmietana

    200 ml
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • sól i pieprz

  • bulion warzywny

    2 litry
  • makaron

    250 g
  • natka pietruszki

  • mąka pszenna

  • cebula

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić, dodać do bulionu warzywnego gotować do miękkości. Do wywaru dodać przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do grzybów. Natkę pietruszki umyć, pokroić na drobno. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać do śmietany odrobinę gorącego wywaru, wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Na samym końcu dodać do zupy natkę pietruszki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z zupą grzybową

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

15.11.2015 20:21
Zupka porostu super

NatalkaC

15.11.2015 19:46
Rewelacja, uwielbiam

Wacław

15.11.2015 16:24
znakomita zupa,z chęcią bym się poczęstował ;-)

agataw1990

15.11.2015 16:13
Oj zjadłabym taką:)

Joannasz3190

15.11.2015 16:01
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat