do zagęszczania sosów

do zagęszczania sosów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • woda letnia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do miski przesiewam 1/2 szklanki mąki i wlewam wodę i to roztrzepuję .
to ma zastosowanie do zup i sosów mięsnych

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

25.02.2013 07:17
dobry

Agnieszka/gucio22

13.03.2012 23:37
i nie robią się grudy? bo to jest moją największa bolączką ?? Potem wlewacie na gotujący się sos?

ilka_86

23.01.2012 10:14
i ja także robię w ten sposób

Sylwia56

08.11.2011 22:02
tez tak robię

Yvonne

29.05.2011 12:20
tak, to najpopularniejszy zagęszczacz. Można zamiast maki dodać do sosu masła - będzie bardziej aksamitny :)

basia70

29.04.2011 21:33
też tak robię

Gonia555

21.03.2011 19:27
łatwy

grazia1

27.02.2011 08:18
i proste

Teresa19

13.02.2011 07:55
Też tak robię.

adam1f

05.02.2011 00:15
najprostszy i najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat