Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 szt
  • włoszczyzna

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego rondla włożyć całą rybę ( z głowa), warzywa oraz przyprawy. Zalać wodą i gotować na małym ogniu 20-25 min. Potem ryby ostrożnie wyjąć, osączyć, (zdjąć z nich skórę) ułożyć na półmisku, przybrać plasterkami jajka ugotowanego na twardo i odłożonymi gałązkami szczypiorku.
Wywar, w którym gotowały się ryby, przecedzić i ostudzić. Żelatynę namoczyć w 3 szklankach wywaru, następnie podgrzać do wrzenia i przestudzić. Ryby zalać wywarem z żelatyną i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Granita

02.04.2013 23:06
ładnie udekorowany

Grażyna13

29.10.2011 20:57
MNiam !

ben-ka

29.03.2011 23:35
Śliczny półmisek !!!

Mati13

07.03.2011 20:09
smaczne:)

traktorek

22.11.2010 11:57
śliczny

4muffins

15.11.2010 23:26
fajny, może zrobię na święta?

m1monika

25.10.2010 18:26
Prezentuje się świetnie!!!

katarzynka455

23.10.2010 15:08
pysznie i pięknie

iwona332

22.09.2010 23:39
super

justyna111

18.09.2010 14:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat