Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
Biszkopty
4 sztuki -
kawa rozpuszczalna
1 filiżanka -
serek naturalny
150 gramów -
Żelatyna wieprzowa Prymat
0,5 łyżeczki -
słodzik
0,5 łyżeczki -
kakao
kilka szczypt -
aromat śmietankowy
kilka kropli
Sposób przygotowania
Serek miksujemy, dolewamy do niego rozpuszczoną żelatynę i słodzik. Na dnie salaterki układamy 2 biszkopty nasączone kawą z aromatem śmietankowym. Na to wkładamy połowę masy serowej, potem znów biszkopty nasączone kawą z aromatem śmietankowym, a na to resztę masy. Gdy całość stężeje, posypujemy naturalnym kakao. Deser schładzamy kilkadziesiąt minut w lodówce.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Wybierając biszkopty zwróćcie uwagę na skład. Sięgnijcie najlepiej po te bez cukru. Podobnie ze słodzikiem - najlepszy będzie naturalny ze stewii w proszku.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się