Pstrąg pieczony z czosnkiem i masłem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    4 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    50 g
  • sok z cytryny

    50 g
  • koper świeży

    1 pęczek
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg pieczony z czosnkiem i masłem foto
1. Pstrągi dokładnie czyścimy, myjemy i suszymy papierowymi ręcznikami. Na bokach ryb robimy nacięcia i wkładamy do każdego plasterek pokrojonego wcześniej czosnku. Przyprawiamy solą morską - MŁYNEK, pieprzem białym Prymat i skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 2 - Pstrąg pieczony z czosnkiem i masłem foto
2. W brzuszki wkładamy kawałeczki masła i pocięty koper. Wierzch ryb smarujemy resztą roztopionego masła.
Krok 3 - Pstrąg pieczony z czosnkiem i masłem foto
3. Pstrągi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 30 minut.
Krok 4 - Pstrąg pieczony z czosnkiem i masłem foto
4. Podajemy ze świeżym pieczywem lub frytkami.


Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 18.03.2016 17:26
pyszne pstrągi
caralajna 19.01.2014 19:43
pyszna ryba, fajnie przypawiona
Róża1 18.12.2013 23:53
wspaniała rybka!!!!
Mira85 12.12.2013 16:45
super przepis
gosia1988 11.12.2013 20:15
smaczna rybka
Alex_M 09.12.2013 17:15
wspaniała aromatyczna rybka :)
adelajda 09.12.2013 09:29
uwielbiam pstrąga tak zrobionego :)
berys18 09.12.2013 08:59
pięknie pstrągi
gosia56 09.12.2013 08:38
super pyszna rybka
Dorian 09.12.2013 08:02
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat