Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba mrożona w kostkach po grecku 8 sztuk
seler 1 mały
marchewka 4 sztuki
pietruszka 1 duża
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 sloiczek
sól pół łyżki
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
olej do smażenia kilka łyżek
Pieprz czarny Prymat w młynku ile chcesz
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Warzywa (pietruszkę, seler) należy zetrzeć na tarce, marchewkę pokroić w talarki,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kostki ryby należy posolić i odczekać, aż się rozmrozi. Następnie rozmrożoną rybę obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć. Do uduszonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem pomidorowym sambal, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu ryby, można albo rozdrobnić ją i dodać do warzyw, albo ułożyć warstwami.
Ot i cały sekret.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.11.2015 08:04
bardzo lubię
Monika-twin 13.11.2015 19:04
Zapachniało Świętami, bardzo lubie :)
Bernadeta1 13.11.2015 17:30
Bardzo lubię, pyszna rybka
agaK. 13.11.2015 17:14
Ślinka mi leci do takich smaków.
mileneczka5 13.11.2015 15:51
taka rybke lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak