Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manna na rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 1 litr
marchew 1 gotowana
kasza manna 1/3 szkl
koperek
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Manna na rosole

Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Marchewkę z rosołu kroimy na małe kawałki i wrzucamy do gotującego się rosołu. Jak rosół gotuje się wsypujemy kaszę mannę i gotujemy ok. 3 minut. Następnie dodajemy posiekany koper i gotujemy ok. 2 minut. Na koniec doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 06.04.2017 19:40
Pamiętam z lat dziecięcych i wtedy często się robiło, albo tak podane, albo gęstą, zastygnięta mannę i pokrojoną w kostkę do rosołu.
Ewa Wojtaszko 26.10.2015 15:43
kiedyś robiłam taki dla dziecka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak