kotlety z jaj z ryżem

kotlety z jaj z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 ugotowanych na twardo jajek

  • pęczek koperku lub szczypiorku

  • sól, pieprz do smaku

  • 2 cebule

  • odrobinę bułki tartej

  • jaja

    2 szt.
  • ryż ugotowany

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski dodajemy: ugotowany ryż, jajka ugotowane starte na tarce o grubych oczkach i wbijamy do tego jaja surowe, dodajemy posiekany szczypiorek lub koper, przyprawy, 2 cebule zeszklone na maśle i odrobinę bułki tartej, składniki mieszamy na jednolitą masę, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle lub oleju. Pyszne na zimno i gorąco. Polecam sosynp. czosnkowy lub zwyczajny ketchup.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat