Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wołowo-wieprzowe
400 g -
pomidory pelati
400 g -
bakłażan
1/2 szt. -
cukinia
1/2 szt. -
papryka czerwona
2 szt. -
kapary całe Smak
-
cebula
1 szt. -
czosnek
1 ząbek -
masło
-
olej rzepakowy
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
tymianek
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Kulki mięsne zapiekane z ratatouille, odc. 21
Kroki postępowania





Po usmażeniu kulek mięsnych, przekładamy je do naczynia z warzywami. Dodajemy masło i gotujemy około 10-15 minut.
Gotowe danie możemy posypać startym żółtym serem.
Komentarze (1)