Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste skrzydełka z chili
Kroki postępowania
Skrzydełka wkładamy w marynatę i zostawiamy na noc. Następnie rozkładamy na dużej blasze, aby leżały pojedynczo. Pieczemy przez 40 minut temp 180 stopni.
skrzydełka kurczaka | 1 kg |
szalotka | sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
keczup | 3 łyżki |
sos sojowy | 3 łyżki |
miód płynny | 2 łyżki |
ocet winny | 1 łyżeczka |
olej | 2 łyżki |
papryczka chili | 1 sztuka |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 szczypty |
Papryka ostra mielona Prymat | 2 szczypty |
Skrzydełka wkładamy w marynatę i zostawiamy na noc. Następnie rozkładamy na dużej blasze, aby leżały pojedynczo. Pieczemy przez 40 minut temp 180 stopni.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: