Na ostro: Pikantne skrzydełka

Na ostro: Pikantne skrzydełka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    12 szt
  • chili pieprz cayenne Prymat

    4 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z umytych i osuszonych skrzydełek odciąć ostre końce. Skrzydełka posolić, posmarować sosem: chili Prymat wymieszanym z miodem, włożyć do miseczki, polać resztą sosu wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie wyjąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zrumienić w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza. Skrzydełka można również upiec na grillu. W czasie pieczenia polewać marynatą, która została w miseczce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

23.03.2018 07:40
Bardzo lubię chrupać skrzydełka, szczególnie przy dobrym filmie. :)

Justyna Jussstiii

30.01.2017 20:38
fantastycznie się prezentują :)

Wiktoria29

20.07.2016 19:04
super pomysł na skrzydełka

tobi1989

20.07.2016 18:02
Uuuuwielbiam :)

w mojej kuchni

20.07.2016 16:23
do schrupania takie skrzydełka

Ewelina1991

20.07.2016 15:55
moje smaki ;-)

Janina

20.07.2016 15:43
Lubię i robię takie skrzydełka. Pyszne są;))

norweska20

19.07.2016 22:37
jak pikantne to ja się piszę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat