Na ostro: Pikantne skrzydełka

Na ostro: Pikantne skrzydełka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    12 szt
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    4 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Na ostro: Pikantne skrzydełka

Z umytych i osuszonych skrzydełek odciąć ostre końce. Skrzydełka posolić, posmarować sosem: chili Prymat wymieszanym z miodem, włożyć do miseczki, polać resztą sosu wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie wyjąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zrumienić w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza. Skrzydełka można również upiec na grillu. W czasie pieczenia polewać marynatą, która została w miseczce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

jejkuchnia 23.03.2018 07:40
Bardzo lubię chrupać skrzydełka, szczególnie przy dobrym filmie. :)
Justyna Jussstiii 30.01.2017 20:38
fantastycznie się prezentują :)
Wiktoria29 20.07.2016 19:04
super pomysł na skrzydełka
tobi1989 20.07.2016 18:02
Uuuuwielbiam :)
w mojej kuchni 20.07.2016 16:23
do schrupania takie skrzydełka
Ewelina1991 20.07.2016 15:55
moje smaki ;-)
Janina 20.07.2016 15:43
Lubię i robię takie skrzydełka. Pyszne są;))
norweska20 19.07.2016 22:37
jak pikantne to ja się piszę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat