Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
udziec z kurczaka
8 szt. -
olej
6 łyżek -
Musztarda rosyjska Prymat
2 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka -
przyprawa kebab- gyros Prymat
2 łyżki -
kolendra
1 pęczek -
woda mineralna
2 łyżki -
ketchup łagodny
5 łyżek -
cebula czerwona
1 szt.
Sałatka
-
awokado
2 szt. -
cebula czerwona
2 szt. -
sok z limetki
1 szt. -
mięta
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
-
olej
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 16: Podudzia z kurczaka z sałatką z czerwonej cebuli, limonki i awokado
Kroki postępowania


Do powstałej marynaty włożyć kurczaka, dokładnie wymieszać, przykryć folią
aluminiową i odstawić na ok. 30 minut do lodówki.


marynatą i piec przez około godzinę w temperaturze 160°C. W połowie pieczenia można podlać udźce wodą aby były bardziej soczyste.

Komentarze (0)