Krem cytrynowy do napoleonki

Krem cytrynowy do napoleonki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniiowy

    1 torebka
  • żółtka

    4 szt
  • mleko 3,2%

    0.5 litra
  • mąka

    70 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowa mleko z otarta skórką z cytryny i połowa cukru. Utrzec żółtka z reszta cukru oraz cukrem waniliowym na koniec dodac make. Do gotujacego sie mleka wlac żółtka i ucierac az zgestnieje. goracym kremem przekladac ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

18.09.2010 18:11
musi być pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat